Solen – vår beste venn og værste fiende!

Bergen - Åsane - Flatøy - Høyanger

Solen – vår beste venn og værste fiende!

Solen – vår beste venn og værste fiende!

Det er vår, solen skinner og varmen er kommet (i alle fall foreløpig). Solen gir energi, livsglede og moro – men den kan også skape farlige situasjoner i trafikken. Hvert år er solen en faktor i flere trafikkulykker fordi den blender sjåføren av kjøretøyet. Her kommer våre tips til hvordan man kan unngå å havne i en vanskelig situasjon på grunn av vår kjære sol ?

  • Ha rene ruter på bilen. Vask ruten både innvendig og utvendig. Det samler seg mye skitt også på innsiden av ruten.
  • Senk farten før tunneler om det er sol ute(spesielt om solen lyser i mot deg). Det kan være veldig vanskelig å se andre biler, syklister eller evt. fotgjengere i en tunnel når du kommer utenfra og kjører inn i tunnelen.
  • Vær ekstra oppmerksom på fotgjengerfelt om solen skinner i mot deg når du kjører. En fotgjenger kan skjules av solen! Senk farten og beveg blikket ekstra mye.
  • Solen skaper skygger på og ved veien. I disse skyggene kan det gjemme seg mennesker, dyr eller kjøretøy.
  • Bruk litt ekstra tid i veikryss. Om solen f.eks skinner fra venstre side mot deg i et veikryss, bør du kikke ekstra nøye til den siden før du bestemmer eg for å kjøre ut i veikrysset.
  • Motorsykler og syklister er vanskelige å se om solen skinner bak de. Igjen oppfordrer vi våre lesere til å bruke ekstra tid i veikryss for å sjekke om det er klart!
  • Tenk også på våre kjære dyr (hund, katt, osv). Det blir raskt varmt inni en bil om ikke air-condition står på.

Kjør forsiktig ?

Hilsen Max Trafikkskole AS

Ta kontakt

Adresse

Åsamyrane 76

5116 Ulset

551 87 900

post@maxtrafikk.no

Medlem av:

Trafikkforum-logo

Bruk av dine data

For å kunne levere tjenesten og tilby en best mulig brukeropplevelse til deg, samler vi inn og behandler en del teknisk informasjon om besøkende på nettsiden. Les mer om hvordan vi behandler personvern.

Mer informasjon
Jeg forstår

Personverninnstillinger

Ditt valg vil bli lagret i informasjonskapsler i nettleseren din slik at vi kan huske dine innstillinger neste gang du besøker maxtrafikkskole.tabs.no. Les mer om hva vi lagrer i informasjonskapslene her.

Vi jobber kontinuerlig med å forbedre våre tjenester. Når vi har et inntrykk av hvilke tjenester du bruker og hvordan du bruker dem, får vi et bedre bilde av din brukeropplevelse, og kan jobbe videre for at Max Trafikkskole AS kan tilby deg en best mulig tjeneste.

Jeg godkjenner at mine data benyttes for å gi meg en bedre brukeropplevelse.

Ikke godkjenn
Godkjenn