Pressemelding fra Trygg Trafikk

Bergen - Åsane - Flatøy - Høyanger

Pressemelding fra Trygg Trafikk

Pressemelding fra Trygg Trafikk:

Med 96 drepte og til sammen 596 hardt skadde de siste fem årene er fortsatt motorsyklistene blant de mest risikoutsatte trafikantene i Norge. Det viser tall fra Trygg Trafikk. Her er 3 råd for en trygg start på motorsykkelsesongen.

– Vi ser en tydelig, langvarig nedgang i ulykker for andre trafikanter, men motorsyklistene henger ikke med i utviklingen. I stedet står ulykkestallene for MC i praksis på stedet hvil, forteller Bård Morten Johansen MC-entusiast og seniorrådgiver i Trygg Trafikk.

Den erfarne MC-føreren liker dårlig at ulykkesstatistikken for motorsyklister stadig er så høy.

Utforkjøring i sving størst kilde til ulykker

Hele 3 av 4 utforkjøringsulykker på motorsykkel skjer i sving, forteller Johansen.

– Dette er faktisk et større problem enn kollisjoner i kryss. Det som gjerne skjer er at du som fører stivner av skrekk når du merker at du ikke behersker svingen. Kommer du inn i en sving der du har mindre kontroll enn du trodde, må du slippe gassen. Da mister du motorkraften og dermed svinger sykkelen lettere, råder seniorrådgiveren.

3 livsviktige råd

Nå som sesongen er i gang over store deler av landet, er det tre råd Trygg Trafikk vil minne norske MC-entusiaster om:

 

1. Gi deg selv en liten tilnærmingsperiode for å få tilbake godfølelsen.

– Du skal være herre over kjøretøyet. Da handler det mye om å finne tilbake til godfølelsen. Finn den gode sittestillingen, kjør svingene like godt og sørg for at du bremser like godt som du gjorde i fjor. Delta gjerne på kurs, foreslår Johansen.

2. Husk at vårslippet medfører spesielle utfordringer.

– Det ligger igjen mye sand og stein etter vinteren. På våren skifter også været fort – det må du være forberedt på. Selv i godt vær kan det være glatt i skyggepartier. Vis deg frem, vær synlig, og ikke havn i blindsonen til biler, busser eller lastebiler, fortsetter han.

Oppfordring til alle trafikanter:

Råd nummer 3 gjelder alle som møter motorsyklister i trafikken:

3. Vær ekstra forutsigbar i møte med motorsyklistene

 

– De som kjører bil har ofte problemer med å vurdere fart og avstand til motorsykkelen siden den blir litt liten i trafikkbildet. Man tror ofte at motorsykkelen er lenger bort og kommer i lavere fart enn den i praksis gjør. Ikke kjør ut i krysset før du er 100% sikker, avslutter Johansen.

Ta kontakt

Adresse

Åsamyrane 76

5116 Ulset

551 87 900

post@maxtrafikk.no

Medlem av:

Trafikkforum-logo

Bruk av dine data

For å kunne levere tjenesten og tilby en best mulig brukeropplevelse til deg, samler vi inn og behandler en del teknisk informasjon om besøkende på nettsiden. Les mer om hvordan vi behandler personvern.

Mer informasjon
Jeg forstår

Personverninnstillinger

Ditt valg vil bli lagret i informasjonskapsler i nettleseren din slik at vi kan huske dine innstillinger neste gang du besøker maxtrafikkskole.tabs.no. Les mer om hva vi lagrer i informasjonskapslene her.

Vi jobber kontinuerlig med å forbedre våre tjenester. Når vi har et inntrykk av hvilke tjenester du bruker og hvordan du bruker dem, får vi et bedre bilde av din brukeropplevelse, og kan jobbe videre for at Max Trafikkskole AS kan tilby deg en best mulig tjeneste.

Jeg godkjenner at mine data benyttes for å gi meg en bedre brukeropplevelse.

Ikke godkjenn
Godkjenn