Sommerdekkene skal på! Husk på dette..

Bergen - Åsane - Flatøy - Høyanger

Sommerdekkene skal på! Husk på dette..

 

 

Våren er her, sola skinner og det er straks på tide å få på sommerdekk på bilen. Vi har laget en huskeliste som er fin å bruke for å sikre at bilen er klar for turer i sommer!

  1. Dekk er ferskvare. Ikke kjør med gamle dekk (7 år eller eldre) selv om mønsteret på dekket er innenfor kravet. Gummiblandingen eldes med årene om du ikke lagrer dekkene 100% korrekt med tanke på temperatur, fuktighet og lys. Er gummien gammel vil du ikke være sikret optimalt veigrep.
  2. Det er 1.6mm som minstekrav på sommerdekk. Vi anbefaler likevel å ikke kjøre med mindre enn 3mm på sommerdekk. Vanndreneringen blir dårligere ved 3mm eller lavere.
  3. Vask dekkene før/etter du setter de på bilen. Dette for å friske opp gummien og fjerne evt. gammel skitt.
  4. Husk å sjekke at rulle-retningen er korrekt når du monterer dekkene på bilen. Dette sjekker du ved å se at pilen på dekket peker rett vei (fremover i korrekt rulle-retning).
  5. Fyll luft i dekkene! Etter vinterlagring har dekkene nesten helt garantert mistet litt luft. Du sjekker korrekt lufttrykk ved å lese på klistremerket på innsiden av førerdøren eller evt. i instruksjonsboken. Korrekt lufttrykk påvirker blant annet bremselengde, stabilitet på veien, hvor raskt dekket slites ut og drivstoff-forbruk.
  6. Etterstram alle fire dekk etter du har kjørt bilen ca 100km.

 

Så er det bare å krysse fingrene for sol og fint vær! Vi bor trass alt i Bergen… ?

Ha en fin vår- og sommer!

Ta kontakt

Adresse

Åsamyrane 76

5116 Ulset

551 87 900

post@maxtrafikk.no

Medlem av:

Trafikkforum-logo

Bruk av dine data

For å kunne levere tjenesten og tilby en best mulig brukeropplevelse til deg, samler vi inn og behandler en del teknisk informasjon om besøkende på nettsiden. Les mer om hvordan vi behandler personvern.

Mer informasjon
Jeg forstår

Personverninnstillinger

Ditt valg vil bli lagret i informasjonskapsler i nettleseren din slik at vi kan huske dine innstillinger neste gang du besøker maxtrafikkskole.tabs.no. Les mer om hva vi lagrer i informasjonskapslene her.

Vi jobber kontinuerlig med å forbedre våre tjenester. Når vi har et inntrykk av hvilke tjenester du bruker og hvordan du bruker dem, får vi et bedre bilde av din brukeropplevelse, og kan jobbe videre for at Max Trafikkskole AS kan tilby deg en best mulig tjeneste.

Jeg godkjenner at mine data benyttes for å gi meg en bedre brukeropplevelse.

Ikke godkjenn
Godkjenn